Vpn on iphone

Vpn on iphone

Det är ett virtuellt privat nätverk som skyddar din iPhone från data snoopers och cyberbrottslingar. Om du installerar en VPN-app på din iPhone och ansluter till en VPN-server krypteras all data som går till och från din enhet.

Att använda ett VPN på din iPhone döljer också enhetens IP-adress, så att webbplatserna du besöker inte vet din plats. Detta lägger till ett extra lager av integritet när du ansluter till internet.

Vad gör den bästa iPhone VPN?

Det finns tre stora saker vi vill se i den bästa iOS VPN: hastighet, säkerhet och support – och det skadar inte om det ser bra ut heller. Även om det kan låta enkelt, kan många VPN-tjänster inte kryssa i alla dessa rutor. Men vårt toppval ExpressVPN gör, och det har dem i spader.

Det finns också ett antal andra funktioner som vi älskar att se i iPhone VPN – som alla Express skryter med också. Ett brett nätverk av servrar i många länder är bra om du vill antingen kringgå nationell censur eller strömma geoblockerade medier från utlandet, som Netflix USA från Spanien, BBC iPlayer utanför Storbritannien eller Gmail i Kina.

Vad är vpn iphone

Idag lever vi på våra telefoner och surfplattor, ännu mer än våra datorer. Vi bankar. Vi handlar. Vi pratar. Vi söker. När vi gör alla dessa saker skickar vi ut personuppgifter via ett nätverk och antar att det är säkert och privat. Det kanske det är, och det kanske inte är det. Vill du verkligen ta den risken med din bank- eller kreditkortsinformation?

Den främsta anledningen till att få en mobil VPN på din Android eller iPhone är att se till att du har en säker internetanslutning. Hur många gånger har du gått in på ett kafé och loggat in på deras gratis Wi-Fi med din telefon? Kanske var din mobilsignal svag, eller kanske du bara inte ville använda data i din mobilplan. Problemet är att offentliga Wi-Fi-hotspots inte är säkra, även de som kräver att du anger ett lösenord -Hej, om du kan få lösenordet, så kan alla andra också. Det betyder att alla kunniga hackare kan komma åt alla data som skickas via den anslutningen, inklusive din. Att konfigurera en säker VPN på din mobila enhet säkerställer att oavsett hur du ansluter till internet kommer informationen du skickar att vara säker.

Vpn test iphone

Så här gör du ett VPN-test: kontrollera om det finns IP- eller DNS-läckor

För att kontrollera om din VPN fungerar, följ dessa 3 enkla steg:

 1. Kontrollera din ursprungliga IP-adress. Se till att din VPN är avstängd och gå till vår “Vad är min IP-adress?” -sida, som visar din faktiska IP.
 2. Aktivera din VPN och anslut till en server. Nu bör din IP-adress ändras till en av VPN-leverantörens.
  Jämför din virtuella IP-adress med din faktiska IP. Gå till testsidan igen och se om din IP är annorlunda nu.
 3. Om resultaten visar din ursprungliga IP-adress med en VPN aktiverad läcker tyvärr din VPN.

Vad är ios

iOS är ett av de mest populära mobila operativsystemen som utvecklats och skapats av Apple Inc. En iOS-enhet är en elektronisk gadget som körs på iOS. Apple iOS-enheter inkluderar: iPad, iPod Touch och iPhone. iOS är det andra mest populära mobiloperativsystemet efter Android. Under årens lopp har Android- och iOS-enheter konkurrerat så mycket om en högre marknadsandel.

Ip-adress iphone

Din iPhone tilldelas något som kallas en IP-adress när den ansluter till ett Wi-Fi-nätverk. Andra enheter som är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk kan använda denna unika identifierare för att överföra information till och från din iPhone. Om detta låter förvirrande kan det hjälpa att tänka på en IP-adress som din iPhone:s hemadress. Precis som fysisk e-post, som dirigeras till ditt hem via en unik adress, dirigeras digital information till din iPhone med en IP-adress.

Det kan finnas vissa situationer när du måste hitta din iPhone: s IP-adress. Så här hittar du din iPhone:s IP-adress:

 1. Tryck på Inställningar på startskärmen.
 2. Tryck på Wi-Fi. Skärmen som visas nedan visas.
 3. Tryck på det anslutna Wi-Fi-nätverket. Fönstret som visas nedan visas.
 4. Din iPhone:s nuvarande IP-adress för det valda Wi-Fi-nätverket visas högst upp i fönstret, som visas ovan. Om din iPhone är ansluten till ett IPv6-aktiverat nätverk tilldelas din iPhone också en eller flera IPv6 IP-adresser. Tryck på IP-adress i avsnittet IPv6-adress för att visa dessa IP-adresser.

Gratis vpn ipad

Min iPhone erbjuder ganska bra anslutning, men tenderar att vara hamstrung av de gränser som min mobiloperatör har infört. Även om jag har en obegränsad dataplan är det begränsat till en mycket kort tid innan jag börjar lägga upp extra avgifter genom att använda min telefon som hotspot. När jag reser och arbetar några timmar varje kväll i en hotelllobby eller kafé, kommer min så kallade obegränsade hotspot-tjänst bara inte att skära det.

Det betyder att jag har varit tvungen att lita på lokalt Wi-Fi för både min iPhone och iPad. Låt mig säga det rakt på sak: att använda ett lokalt hotell, flygplats, skola eller kafé Wi-Fi är skrämmande. Det går inte att säga vad som övervakar trafiken, och även om hotellet har krypterat Wi-Fi vet du aldrig vad som körs på det nätverket. Det är därför det är viktigt att ha en bra VPN, och jag har länge rekommenderat att ha en VPN-tjänst som fungerar med både din iPhone och iPad – jag tenderar att använda båda i stor utsträckning när jag är på väg.

I den här artikeln tittar vi på fyra VPN-tjänster som vi har lärt känna genom åren, som erbjuder solida iPhone- och iPad-klienter och bra prestanda. Låt oss ta en titt på var och en.

NordVPN

4.6 App Store genomsnitt, 219K betyg

 • Samtidiga anslutningar: 6
 • Kill Switch: Ja
 • Plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android TV, Chrome, Firefox
 • Loggning: Ingen, förutom faktureringsdata
 • Länder: 59
 • Servrar: 5517
 • Provperiod/MBG: 30 dagar