Nord VPN

Nord VPN (Nordic VPN & VPN Nord)

NordVPN säkrar internettrafik med branschledande kryptering, det går snabbt och har en bra app för Firestick. VPN stöttar torrenting på dess enorm servaren nätverken och den arbeten med OSS Netflix. Kort sagt, NordVPN är en riktigt stor och en av de bästa VPN-tjänster som finns tillgängliga.

Nord VPN (a.k.a Nordic VPN & VPN Nord) är en av de snabbaste, säkraste och mest tillförlitliga VPN-tjänster vi har granskat. Det erbjuder marknadsledande kryptering, en oberoende verifierad no-logs policy och en mängd avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive split-tunneling, dubbel VPN och effektivt läckageskydd.

Det är också en av de mest populära VPN-tjänsterna i världen, överträffar 12 miljoner användare sedan lanseringen 2012.

NordVPN avblockerar amerikanska Netflix och tillåter anonym torrenting på många av sina servrar. Den har användarvänliga, funktionsspäckade appar som är idealiska för både nybörjare och erfarna användare – som alla är tillgängliga för bara $ 3,49 per månad på en treårsplan.

Det finns dock fortfarande områden som behövs för att förbättra. I oktober 2019 skakade nyheten om NordVPN:s serverbrott VPN-branschen och sätter tjänstens säkerhet i fråga. Utöver detta fungerar NordVPN:s Amazon Fire TV-app inte med många Netflix-bibliotek och det finns en brist på transparens om de människor som äger och förvaltar företaget.

I denna NordVPN-granskning kommer vi att förklara exakt hur VPN presterade i våra omfattande tester för dataläckor, loggning, anslutningshastigheter och mycket mer.

Du får reda på om du fortfarande kan lita på NordVPN, hur du streamar dina favoritprogram och om du kan torrenta säkert. Först ska vi ta en titt på dess för-och nackdelar.

Om du ännu inte är bekant med begreppet VPN-tjänster kan du läsa mer om vad som är VPN.

Nord VPN Fördelar & Nackdelar

Proffsen

 • Avblockerar amerikanska Netflix, BBC iPlayer & mer
 • Mycket snabba hastigheter
 • Zero-Logs & no IP, DNS & WebRTC läckor
 • Torrenting tillåtet på många servrar
 • Billigt pris på långsiktiga planer
 • Bra Firestick app för streaming

Nackdelar

 • Dåligt svar på serverintrång
 • Begränsade VPN-protokoll för Windows & Android-appar
 • Firestick app fungerar bara med USA, Storbritannien, & Kanada Netflix
 • Smart DNS avblockerar inte Netflix
 • Manuell installation krävs för Kina

Sammanfattning av NordVPN-nyckel

 • Data Cap: Obegränsad
 • Hastighet: 93Mbps
 • Loggningsprincip: Inga loggar
 • Dataläckor: Nej
 • Jurisdiktion: Panama (Privacy Haven)
 • Servrar: 5 081
 • IP-adresser: 5 081+
 • Länder: 59
 • Amerikanska Netflix: Ja
 • Torrenting: Tillåtet
 • Fungerar i Kina: Opålitliga
 • Support: 24/7 Live Chat
 • Billigaste pris: $ 3.49/mo över 36 månader
 • Officiell hemsida: NordVPN.com

Loggning & jurisdiktion

Vi undersökte Nord VPN:s sekretesspolicy i detalj och fann att den inte loggar din trafik eller lagrar några VPN-anslutningsloggar.

Istället försäkrar det användarna att deras personuppgifter är säkra, säkra och privata samtidigt som de beskriver varje datainsamlingsprocess som den genomför på enkel, vanlig engelska.

I själva verket är Nord VPN en av endast ett fåtal VPN som har fått sin integritetspolicy utan loggar granskad av ett tredjepartsföretag. NordVPN har granskats två gånger av PricewaterhouseCoopers (PWC), en gång under 2018 och igen 2020.

Båda granskningarna bekräftade officiellt NordVPN:s no-log-anspråk och kontrollerade att VPN inte lagrar användarens IP-adresser, anslutningsloggar eller webbaktivitet.

Skärmbild av NordVPN:s loggningspolicy
NordVPN är en granskad VPN-tjänst utan loggar.

Detta gör NordVPN till ett av de mest privata och betrodda VPN-nätverken tillgängliga.

Vissa delar av information samlas in när du registrerar dig för ett konto, dock. Dessa inkluderar din e-postadress och betalningsdata, vilket är en mycket vanlig praxis bland VPN-leverantörer.

Om du vill dra nytta av maximal säkerhet kan du registrera dig med en ny e-postadress och betala via kryptovaluta.

Även om du inte följer dessa extra sekretesssteg kan NordVPN inte länka någon av dina onlineaktiviteter till dig som individ, och det kan inte heller avslöja den informationen till någon tredje part. Det skulle kunna bevisa att du har ett konto men inte vad du har gjort när du använder VPN.

NordVPN övervakar också serverbelastningar för att bibehålla optimal prestanda och för att rekommendera de mest lämpliga servrarna till användarna. Denna information sammanställs, vilket innebär att siffror som den totala mängden data som används och de servrar som är anslutna till kombineras från varje enskild användare. Det innebär att det inte är personligt identifierbart, många privata VPN gör detta.

Dess användarvillkor anger att: “För att begränsa antalet samtidiga sessioner för en aktiv användare, behåller en algoritm deras användarnamn och tidsstämpeln för den senaste sessionen status medan sessionen är aktiv.”

Vi ville ta reda på hur det skulle påverka användarnas integritet, så vi kom i kontakt med NordVPN och en representant visade hur algoritmen fungerar med hjälp av följande diagram:

Connections-Algorithm-NordVPN

Informationen hasheras med hjälp av olika dynamiska komponenter och lagras tillfälligt i separata och fristående databaser runt om i världen. Dessa data raderas 15 minuter efter att sessionen har avslutats. Detta innebär att den här informationen inte vid något tillfälle kan spåras tillbaka till en enskild användare.

Medan NordVPN:s ansträngningar att hålla användarna anonyma är en av dess starkaste attribut, skulle vi vilja se detta avsnitt som ingår i företagets sekretesspolicy snarare än dess användarvillkor.

Var är Nord VPN baserat?

NordVPN verkar under Panamas jurisdiktion, vilket är utmärkt för

Detta placerar VPN utom räckhåll för USA: s och EU datalagring lagar. Panama kräver inte VPN-företag att logga eller rapportera någon av sina uppgifter, inte heller är det en del av några avtal som tvingar den att dela information med andra länder. Detta gör Panama till en “sekretessparadis” och en övergripande stor VPN-jurisdiktion.

Att vara baserad i Panama ger NordVPN befogenhet att neka alla dataförfrågningar från utländska regeringar och brottsbekämpande organ, så det finns absolut inget sätt att någon av dina online-aktiviteter kan spåras tillbaka till dig.

NordSec, paraplynamnet för alla de olika Nord-produkterna, har också kontor i Cypern, Litauen, Panama, Schweiz, Storbritannien och USA, men det påverkar inte dess jurisdiktion.

NordVPN publicerar en daglig teckningsoptionskaniv för att låta användarna veta att det inte har fått några nationella säkerhetsbrev, gag-order eller teckningsoptioner från någon statlig organisation, vilket visar att dina personuppgifter är i säkra händer med denna VPN-tjänst.

Det finns dock en uppenbar motsägelse till NordVPN: s övergripande öppenhet som vi inte gillar, och det är bristen på information om människorna bakom företaget.

Allt som är känt offentligt är att litauiska entreprenören och medgrundaren Tom Okman lanserade NordVPN 2012.

nordvpn ownership proof

Okman grundade också Tesonet, ett företag som agerade som en av NordVPN:s tidigaste investerare.

Det finns inga andra detaljer på företagets hemsida om vem som grundade tjänsten, bortsett från det faktum att det startades av “fyra barndomsvänner.”

När vi frågade NordVPN för ytterligare detaljer en medlem av chatten laget sa att de inte kunde släppa informationen som företaget inte “vill göra det enkelt för någon att knacka på [sin] dörr.”

Vi litar fortfarande på NordVPN på grund av dess tydliga policy utan loggböcker och oberoende revision, men vi är besvikna över bristen på öppenhet. Andra privata VPN-företag som TunnelBear är mycket öppna om människor i ledande roller.

Det är en sak till du bör veta. Under 2018 anklagades NordVPN felaktigt av några andra publikationer för att inte ha sitt huvudkontor i Panama.

När du tidigare köpte NordVPN listades säljaren som CloudVPN INC. (ett företag registrerat i USA) och inte Tefincom & Co S.A.

Men vi fann att CloudVPN INC. är en betalningsprocessor och NordVPN var helt enkelt använda den för att hantera betalningar, på samma sätt som andra VPN-leverantörer använder betalningshanteringsföretag för att hantera dessa typer av transaktioner.

Detta har ingen betydelse för NordVPN:s rättsliga jurisdiktion, så dina personuppgifter är inte i händerna på amerikanska lagar om datalagring och övervakningsmetoder.

Sammantaget är NordVPN en pålitlig, säker VPN med den perfekta loggningspolicyn för privat, anonym surfning. Vi vill se mer öppenhet när det gäller ledningsgruppen bakom företaget, men detta tar inte ifrån NordVPN:s beprövade engagemang för privacy.v

NordVPN unblocks US Netflix, Hulu & BBC iPlayer

Vi sätter NordVPN genom ett antal tester för att kontrollera att det fungerar med streamingsajter som Netflix, Hulu och BBC iPlayer. Vi upprepar dessa tester dagligen se om VPN alltid kan slå dessa geo-begränsningar.

Tack vare smartplay-tekniken arbetade NordVPN konsekvent med alla populära streamingtjänster i våra tester. Dess snabba hastigheter tillät oss att strömma geo-blockerat innehåll i HD utan buffring också.

Det finns inga dedikerade streamingservrar som de som används av CyberGhost eller HideMyAss eftersom NordVPN:s SmartPlay gör det hårda arbetet för dig. Du kan välja vilken amerikansk server som helst och det låser upp allt ditt favoritinnehåll på Netflix.

US netflix test with NordVPN

Detsamma gäller för alla servrar i Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Indien, Japan och Storbritannien. NordVPN ger dig tillgång till dessa Netflix-bibliotek, som alla har olika shower och filmer att njuta av.

Om du väljer en server utanför de länder som anges ovan kommer SmartPlay att sparka in och du kan fortfarande komma åt amerikanska Netflix. Du kan läsa ännu mer om hur bra NordVPN fungerar med Netflix här.

SmartPlay fungerar så bra att NordVPN kan avblockera över 400 streamingtjänster. Tillsammans med de som vi redan har nämnt, inkluderar detta populära tjänster som Amazon Prime Video, HBO Max och Disney +.

Medan NordVPN är en mycket pålitlig VPN för buffertfri streaming på stationära och mobila enheter, är det mycket mindre kapabelt för smart-TV och streamingenheter.

En betydande nackdel med streaming med NordVPN är att det bara fungerar med USA, Storbritannien och Kanada Netflix bibliotek på Fire TV Stick.

För en mer tillförlitlig Fire TV Stick-upplevelse, kolla in våra VPN-rekommendationer för Firestick.

Till skillnad från vissa andra leverantörer fungerar inte NordVPN:s Smart DNS-funktion med Netflix i något land. Den arbetat när vi provat den med Hulu och BBC iPlayer, ändå, så dess’ stilla en anständig välja för unblocking belåtenhet på Äpple TV och spel konsolen.

Torrenting

NordVPN är en fantastisk VPN för torrenting, med massor av supersnabba servrar optimerade för P2P-trafik, och massor av avancerade säkerhetsfunktioner som VPN kill switch för att hålla din aktivitet säker. NordVPN:s policy för att inte logga ut gör den också till ett av de säkraste VPN:erna för torrenting.

Inte alla servrar tillåter P2P-trafik, men det finns fortfarande mer än tillräckligt med server val för att hålla torrenters och Kodi streamers glad.

Du kan torrent när du är ansluten till nästan alla länder på servern listan. Dessa optimerade servrar är super lätta att hitta – de listas under “Speciality Servers” i appinställningarna – och fungerar tillförlitligt.

Skärmbild av NordVPN specialitetsservrar, inklusive P2P

P2P-trafik är dock inte tillåten i följande länder:

 • Argentina
 • Costa Rica
 • Cypern
 • Egypten
 • Georgien
 • Indonesien
 • Israel
 • Malaysia
 • Sydkorea
 • Taiwan
 • Thailand
 • Vietnam
 • Ukraina
 • Förenade Arabemiraten

Om du försöker torrent när du är ansluten till en VPN-server som inte stöder P2P, kommer VPN-appen helt enkelt omdirigera din trafik genom en dedikerad server som finns i antingen Kanada eller Nederländerna.

Apparna upptäcker P2P-trafik med hjälp av en “speciell algoritm” som NordVPN försäkrade oss inte påverkade dess no-logs policy. Detta är sannolikt ett analysverktyg i realtid som upptäcker trafik, men som inte fortsätter att lagra dessa data.

Förutom sin P2P-vänliga VPN-tjänst, nordvpn ger en SOCKS5 proxy som kan användas tillsammans med torrenting klienter som BitTorrent. Det är snabbare än en VPN, men vi rekommenderar fortfarande inte att du använder den.

Även om den här proxyn förfalskar din IP-adress krypterar den inte din trafik, vilket äventyrar din integritet och säkerhet online.

Hur snabbt är NordVPN?

Resultat för hastighetstest

Alla VPN sakta ner din internetuppkoppling något, men de bästa gör det osynligt. Tack och lov är detta fallet med NordVPN – vi upplevde genomsnittliga hastighet sjunker på bara 2% på närliggande servrar.

Faktum är att våra senaste hastighetstester visade att NordVPN var ett av de snabbaste VPN-nätverken, både på lokala och internationella anslutningar. NordVPN är otroligt pålitlig och mer än kraftfull nog för HD-streaming, smidig torrenting och enkel surfning.

Lokala hastighetstestresultat

Innan du använder NordVPN:

speed-shot1

När du är ansluten till NordVPN:

speed-shot2

Vi testade våra internethastigheter, först utan VPN och sedan igen när de är anslutna till en NordVPN-server i Storbritannien. Vi använde resultaten för att beräkna vår genomsnittliga hastighet förlust procent.

 • Nedladdningshastighet utan NordVPN: 94Mbps
 • Nedladdningshastighet med NordVPN: 92Mbps
 • Vår nedladdningshastighet förlust när NordVPN körs: 2%

Som ni kan se var NordVPN:s kortdistanstesttestresultat mycket imponerande: bara en 2%-minskning av våra nedladdningshastigheter och 5 % i uppladdningar – perfekt för buffertfri Netflix-streaming och snabba torrenting-nedladdningar.

Ping gånger är också ganska låg, så du bör kunna spela spel med minimal fördröjning, så länge du ansluter till en server nära din fysiska plats.

Globala hastighetstestresultat

När vi testade lokala hastigheter tittade vi på hur väl NordVPN presterade över längre sträckor. Dessa resultat var lika imponerande, särskilt ansluta till en USA-baserad server.

Här är de genomsnittliga nedladdnings- och uppladdningshastigheterna som ansluter från Storbritannien till NordVPN:s servrar:

USA (New York):

 • Ladda ner: 74Mbps (21% långsammare)
 • Ladda upp: 43Mbps (57% långsammare)

Tyskland (Berlin):

 • Ladda ner: 83Mbps (12% långsammare)
 • Ladda upp: 94Mbps (5% långsammare)

Singapore:

 • Ladda ner: 63Mbps (33% långsammare)
 • Ladda upp: 21Mbps (79% långsammare)

Australien (Sydney):

 • Ladda ner: 56Mbps (40% långsammare)
 • Ladda upp: 29Mbps (71% långsammare)

Även på platser så långt som Till Australien, upprätthåller NordVPN otroligt snabba hastigheter – långt över vad vi vanligtvis ser från andra VPN.

För att testa NordVPN:s hastighetsprestanda i servernätet jämförde vi även hastigheterna med olika städer inom USA – Östkusten, västkusten och södra USA. Här är vad vi hittade:

 • New York (Öst): 74Mbps (ladda ner) & 43Mbps (uppladdning)
 • Los Angeles (Väst): 62Mbps (ladda ner) & 36Mbps (uppladdning)
 • Dallas (South): 76Mbps (ladda ner) & 28Mbps (uppladdning)
 • Seattle (North-West): 67Mbps (ladda ner) & 47Mbps (uppladdning)

NordVPN presterade ganska konsekvent på alla platser, vilket är goda nyheter för dem som behöver stadsspecifik tillgång till innehåll.

Vi ser till att testa hastigheter ofta för att ge dig så aktuella resultat som möjligt. NordVPN har inte alltid varit så här snabbt, men vi är glada att dess prestanda fortsätter att gå från klarhet till klarhet när användarbasen expanderar.

Hur snabbt är NordVPN jämfört med andra VPN?

Du har redan sett resultaten av våra manuella tester – nu kan du se de senaste resultaten för NordVPN från vårt anpassade VPN-hastighetstestverktyg.

Diagrammet nedan jämför NordVPN: s genomsnittliga förlust av internet hastighet till andra populära VPN medan du kör på vår New York-server.

Hastighetstester körs automatiskt fyra gånger per dag. Testanslutningshastigheter är begränsade till 100 Mbps för att återskapa en typisk internetuppkoppling i hemmet.

Detta diagram visar den genomsnittliga hastighetsförlusten upplevs av VPN varje vecka jämfört med att använda en normal 100Mbps internetuppkoppling utan VPN alls – ju lägre procent desto bättre.

Du kan kontrollera resultaten så långt tillbaka som de senaste åtta veckorna – på så sätt kan du få ett gott intryck av hur pålitlig NordVPN är, inte bara hur snabbt det kan vara.

download

Som diagrammet ovan visar har NordVPN överträffat alla andra VPN under de senaste åtta veckorna.

I våra senaste kortdistanstestresultat nådde VPN en imponerande maximal hastighet på 93Mbps, medan andra topp VPN, som PIA och ExpressVPN, nådde en topp på 90Mbps respektive 86 Mbps.

Det mest imponerande är hur snabba och pålitliga NordVPN:s hastigheter var. Under de senaste åtta veckorna föll VPN:s hastigheter aldrig under 87Mbps, med ExpressVPN som föll så lågt som en besvikelse 76Mbps på vissa punkter.

Men vad som är viktigt för att strömma geobegränsat innehåll från andra håll i världen är hur en VPN presterar på internationella anslutningar – och NordVPN var också den snabbaste VPN-avdelningen när du ansluter till avlägsna platser.

När du ansluter till en London-baserad server från New York, vår automatiserade hastighet testverktyg fann NordVPN hastighet nådde en topp på 85Mbps och föll till 8-Mbps på sin lägsta punkt. Detta slår återigen ut konkurrenter som ExpressVPN, vars hastigheter varierade nedslående från 76Mbps till 59Mbps.

NordVPN:s pålitliga prestanda innebär att du inte blir frustrerad och förvirrad av en plötslig minskning av dina internethastigheter. Som ett resultat kan du alltid räkna med NordVPN för att hålla din Netflix och Hulu streaming buffert-fri.

Kryptering och säkerhet

Är NordVPN säkert?

protocols

TOR via VPN Server

Se vår VPN-ordlista om dessa termer förvirrar dig och vill veta mer.

En av anledningarna till att vi betygsätter NordVPN så högt beror på dess robusta säkerhetserbjudande. Den erbjuder top-of-the-range VPN-protokoll som OpenVPN och IKEv2, super stark kryptering chiffer som AES-256 med perfekt framåt sekretess, och en mängd användbara extra funktioner inklusive:

 • VPN döda switch
 • Delad tunnel
 • Dubbel VPN
 • Lök över VPN
 • Annonsblockerare
 • SKYDD FÖR DNS-läckage
 • Verktyg för förvirring
 • Trådskydd

Som sagt, tjänsten har inte alltid varit så säker som den är nu. Som vi redan har förklarat hackades en av NordVPN:s servrar i mars 2018, men företaget avslöjade inte överträdelsen för användarna förrän i oktober 2019.

Den fördröjda reaktionen på hacka var tillräckligt för oss att ifrågasätta hur mycket vi kunde lita på NordVPN, men efter samtal med teamet är vi övertygade om att NordVPN gör allt som står i dess makt för att förhindra framtida attacker och kommer att säkerställa högre nivåer av öppenhet från och med nu.

Protokoll och kryptering

NordVPN använder de bästa protokollen och krypteringsk chiffer som finns tillgängliga för att skydda dina personuppgifter från snoopers och hackare. Vilken typ av kryptering som ska användas beror på vilken app du använder, så vi bryter ner den åt dig.

MacOS-, Windows- och Android-apparna använder OpenVPN när de hämtas direkt från webbplatsen, vilket är vårt föredragna VPN-protokoll.

OpenVPN ger en perfekt blandning av hastighet och säkerhet. NordVPN krypterar all OpenVPN-trafik med hjälp av “unhackable” AES-256-GCM chiffer med en 2048-bitars DH-nyckel. Denna oslagbara kombination håller dina data supersäkra.

När du hämtar från App Store använder iOS- och MacOS-appen också OpenVPN, men de ger dig ytterligare möjlighet att ansluta via ett nyare protokoll som heter IKEv2.

Även om IKEv2 inte har samma rykte som OpenVPN har fått sedan lanseringen 2001, anses det fortfarande vara säkert och snabbt. IKEv2 är särskilt bra för mobila enheter eftersom den hanterar nätverksförändringar (som att gå mellan WiFi hotspots) riktigt bra.

NordVPN:s IKEv2-anslutningar använder AES-256-GCM tillsammans med SHA2-384 och Perfect Forward Secrecy (PFS). Användningen av PFS säkerställer att VPN-sessionsnycklarna inte äventyras även om den privata nyckeln blir stulen.

Det är möjligt att använda IKEv2 med en Windows- eller Android-enhet, men det kräver en extra nedladdning och viss manuell konfiguration. Det finns installationsinstruktioner som hjälper dig genom den här mer avancerade installationen på webbplatsens supportsidor.

Alla ovanstående appar kan du växla mellan UDP och TCP, som är typer av kommunikationsprotokoll som används av OpenVPN. UDP är snabbare än TCP, men om du upplever anslutningsinstabilitet rekommenderar vi att du byter över till TCP.

Sammanfattningsvis är NordVPN:s krypteringsnivå för både OpenVPN och IKEv2 den bästa av de bästa – den kommer att se till att dina data förblir säkra och privata.

Det är värt att notera att NordVPN används för att ge möjlighet att ansluta via L2TP/IPSec och PPTP-protokoll, men det avbröt stödet för dem från och med 1 december 2018 på grund av de säkerhetsproblem de presenterar. Detta visar hur NordVPN är villigt att anpassa sitt erbjudande för att hålla användarna så säkra som möjligt.

NordVPN har också nyligen släppt en ny teknik som heter NordLynx som är baserad på WireGuard VPN-protokollet, som du kan läsa mer om i avsnittet nedan.

Här är en snabb sammanfattning av alla TILLGÄNGLIGA VPN-protokoll och hur säkra de är:

VPN protocols

Extra säkerhetsfunktioner

En av de viktigaste funktionerna som NordVPN-apparna levereras med är VPN kill-switchen, som skyddar din IP-adress i händelse av en anslutningsdroppe.

Den här funktionen är tillgänglig för Windows, MacOS, iOS och Linux och finns på menyn för appinställningar. För iOS behöver du inte aktivera den eftersom kill-växeln är inbyggd i appen.

NordVPN ger faktiskt två typer av kill switch: en internet kill switch och en app kill switch. Internet kill switch fungerar genom att blockera enhetens anslutning till Internet om VPN-anslutningen sjunker plötsligt, medan app kill switch – tillgänglig för Windows och MacOS – kan du ansöka om att döda switch skydd till utvalda appar bara.

Vi rekommenderar att du använder den systemomfattande internet kill switch eftersom det är det säkrare alternativet. Du borde har den här möjlig all tiden, utom dess’ särskilt viktig om din’ i en hög- censur land eller torrenting.

NordVPN-Settings

Tyvärr saknas Android-appen (och FireTV) den väsentliga kill switch-funktionen, vilket är gemensamt för många andra Android VPN-appar.

Det är möjligt att manuellt konfigurera en kill switch så länge telefonen kör Android 7 eller en senare version. Det är inte särskilt knepigt – även nybörjare bör kunna ställa upp med lite hjälp. Gå bara till Inställningar > Trådlöst och nätverk ” Mer ” VPN, hitta NordVPN och växla Blockera anslutningar utan VPN.

Förutom grunderna erbjuder NordVPN också massor av extra säkerhetsfunktioner.

Double VPN (även känd som multi hop) är ett avancerat verktyg som dirigerar din internettrafik genom två olika servrar och krypterar den två gånger för att ge extra integritet. Detta kommer att sakta ner din anslutning avsevärt, så använd den bara om du behöver super höga nivåer av integritet.

Du kan också använda Onion över VPN för att dirigera trafik säkert genom Tor-nätverket och fördunklade servrar för att maskera VPN-trafik i länder med hög censur som Turkiet och Ryssland. Liksom Double VPN kan Onion över VPN vara långsam på grund av flera lager av kryptering.

Android-appen levereras med delad tunnel, så du kan välja vilka appar som ska dirigeras inom och utanför VPN-tunneln. Vi rekommenderar inte att du använder detta om inte en app kräver åtkomst till lokalt innehåll.

Det finns en annan NordVPN-funktion som vi har funnit användbar, och det är osynlighet på LAN. Det här alternativet gör dig osynlig i det lokala nätverket. Var noga med att inaktivera detta om du behöver komma åt enheter i det lokala nätverket, till exempel trådlösa skrivare eller en NAS.

Server Locations

NordVPN has over 5,000 VPN servers in 59 countries

NordVPN tillhandahåller 5 081 VPN-servrar med varje server som får en statisk IP-adress. Detta är bland det högsta antalet servrar som tillhandahålls av någon VPN, vilket är imponerande. Valet av 59 länder är inte det bredaste serversortiment vi har sett, men det är fortfarande tillräckligt för att säkerställa att det kommer att finnas en ligger nära dig.

Servernätverket täcker populära platser som Storbritannien, USA, Australien och Kanada. Det tjänar också mindre vanliga länder som Argentina, Albanien och Vietnam.

Det finns gott om valmöjligheter i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien-Stillahavsområdet. Även om det finns några alternativ i Afrika och Mellanöstern, är denna region saknas något i jämförelse med NordVPN: s övergripande erbjudande.

NordVPN-ServerList

Och det slutar inte där. NordVPN ger sina användare serverval på stadsnivå i fem länder:

 • Australien (fem platser, 200 + servrar)
 • Kanada (tre platser, 300 + servrar)
 • Tyskland (två platser, 200 + servrar)
 • Indien (två platser, 20 + servrar)
 • USA (15 platser, 1 600+ servrar)

Detta innebär att användare i dessa länder kan välja att ansluta till en server ännu närmare deras exakta plats, vilket förbättrar hastigheten och ger dig tillgång till stad eller stat-specifikt innehåll.

NordVPN erbjuder också en dedikerad IP-adresstjänst för dem som behöver hålla sig till en IP-adress under längre tidsperioder. Detta kommer till en extra kostnad, dock, och det är inte så privat som att använda standard NordVPN IP-adresser, som delas av många användare på en gång.

Serversäkerhet

NordVPN:s nätverk består helt av fysiska, nakna metallservrar – ingen av dem är virtuella. Dessutom är alla servrar fysiskt placerade där du förväntar dig att de ska vara. Detta är ganska ovanligt, och många VPN-leverantörer väljer att ha minst en liten andel av virtuella serverplatser – VPN-servrar som inte är fysiskt belägna i det land där deras IP-adress är registrerad.

NordVPN arbetar också med att bygga ett nätverk av egenägda servrar. Att äga servrar är idealiskt för säkerhet och transparens och det kommer att ge företaget full kontroll över sin fysiska infrastruktur.

Den senaste hacka visat att förlita sig på en tredje part för att tillhandahålla VPN-servrar kan leda till säkerhetsproblem. Inte många VPN äger alla servrar i sitt nätverk, så det är mycket imponerande att NordVPN tar på sig denna enorma uppgift att stärka sin tjänst ännu mer.

För närvarande hyr NordVPN fortfarande vissa servrar, men det håller datacenterleverantörer till ännu högre standarder än tidigare för att säkerställa att dina personuppgifter förblir säkra.

Priser och erbjudanden

NordVPN är ett fynd på längre planer

NordVPN:s prisplan

NordVPN: s månad för månad plan kostar $ 11,95, vilket är ganska dyrt. Men priset sjunker dramatiskt med till $ 3,49 per månad på en två- eller treårsplan. Detta ger stort värde för pengarna, särskilt eftersom du kan använda NordVPN:s funktionsrika appar på så många som sex olika enheter samtidigt.

Dessa enorma rabatter kan tyckas för bra för att vara sant, men den enda fångsten är att du måste betala hela kostnaden för planen i förskott, vilket är vanligt.

Alternativ för betalning och återbetalning

 • Kreditkort: Ja
 • Bitcoin: Ja
 • AliPay : Ja
 • UnionPay: Ja

NordVPN accepterar flera olika betalningsalternativ, inklusive:

 • Kredit- och betalkort
 • Autogiro
 • Amazon Betala
 • Bitcoin
 • Ethereum (eteum)
 • Rippel
 • Alipay
 • UnionPay (75)

Nyligen NordVPN slutade acceptera PayPal så det kunde ha mer kontroll över användarnas köpupplevelser och för att minska säkerhetsriskerna.

Istället använder den nu Adyen, som den hävdar erbjuder en högre nivå av integritet för kunder på grund av dess fristående natur.

Nord VPN Download  Free Trial?

Tyvärr erbjuder NordVPN inte en gratis version av sin tjänst, men du kan se andra VPN som erbjuder gratis versioner.

NordVPN brukade erbjuda en gratis testperiod, men det slutade ge detta i maj 2019 på grund av “utbredd missbruk.”,

Till skillnad från TunnelBear, ProtonVPN och andra “freemium” VPN-tjänster har NordVPN aldrig erbjudit en helt gratis VPN-tjänst tillsammans med sina premiumappar.

Vad NordVPN erbjuder i stället för en gratis provperiod eller gratis app är en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan avbryta prenumerationen inom 30 dagar genom att kontakta kundtjänst via livechatt. Du måste gå igenom en felsökningsprocess först, men återbetalningen bör behandlas inom 10 arbetsdagar.

Censur

Arbetar NordVPN i Kina?

Det är viktigt att använda en VPN i Kina som några av de mest populära webbplatser som Google och Facebook censureras där. Det är dock svårt att hitta en VPN som kan slå kinesiska censorer, särskilt sedan VPN-förbudet i mars 2018.

Medan NordVPN är en bra VPN för de allra flesta länder, är det inte längre ett tillförlitligt alternativ för Kina, så vi rekommenderar inte det för användare som bor i eller reser till landet.

Massor av användare har klagat över att inte kunna komma åt tjänsten medan i Kina. Enigheten är att NordVPN har varit mycket inkonsekvent på senare tid, arbetar en vecka och inte nästa. Detta är ett ganska vanligt problem även för de bästa VPN, men NordVPN har varit särskilt oförutsägbart under de senaste månaderna.

På senare tid har NordVPN uppmuntrat användare i Kina att manuellt konfigurera VPN på sin enhet i stället för att använda sina anpassade appar, eftersom de ofta blockeras.

Även om manuell konfiguration inte är alltför svårt, det är inte idealiskt.

Ibland fungerar de anpassade apparna i Kina, så länge du följer dessa riktlinjer:

 • Anslut via snabbanslutningsalternativet med UDP-protokollet.
 • Om Quick Connect inte fungerar kan du försöka ansluta till servrar i Singapore, Japan, Kanada, Storbritannien och USA.

Tidigare arbetade NordVPN:s fördunklade servrar i Kina genom att maskera VPN-trafik som vanlig HTTPS-trafik. Men de kinesiska censorerna har blivit kloka i detta, och de är inte längre ett effektivt verktyg för att kringgå censuren i Kina.

För tillförlitliga alternativ kan du läsa våra rekommendationer för de bästa VPN i Kina. Vi har funnit ExpressVPN och Astrill vara den mest effektiva för att kringgå den stora brandväggen.

NordVPN:s fördunklade servrar är fortfarande ett användbart verktyg för andra länder med hög censur som Iran, Qatar, Ryssland, Turkiet och Förenade Arabemiraten. För att använda det här verktyget måste du först aktivera alternativet för fördunklade servrar i inställningsmenyn. Eftersom dessa servrar är mer komplexa än NordVPN:s vanliga servrar bör du förvänta dig en viss avmattning.