Kritiska funktioner som en VPN måste ha

Gott om serverplatser

De bästa VPN erna döljer användarens data genom att kryptera den med en tunnel som skapats mellan användarens enhet och VPN: s webbserver. Användaren tar sedan IP-adressen till webbservern (snarare än sin sanna IP), och detta leder till en fördel med ett VPN, nämligen att en användare kan tyckas befinna sig på en annan geografisk plats än de faktiskt befinner sig i.

Detta kan ha många användningsområden, till exempel att få tillgång till streamingtjänster eller shoppingwebbplatser som är specifika för ett visst land och kringgå det som kallas geoblockering.

Den viktiga punkten att komma ihåg här är att alla bra leverantörer kommer att ha en sund spridning av täckning över ett stort antal länder, vilket ger dig fler alternativ överlag. Ju fler servrar som finns tillgängliga på varje plats, desto bättre (eftersom de är mindre benägna att bli överbelastade så att du får bättre prestandanivåer).

Mobilappar

Varje VPN kommer att erbjuda klientprogramvara för en Windows-dator. Det verkliga värdet av en VPN är dock i dess mobila support och att hålla din enhet säker när den får tillgång till offentligt Wi-Fi när du är ute och reser.

När du väljer en VPN, se därför till att den stöder plattformarna för de mobila enheterna du använder. De flesta leverantörer har appar för åtminstone Android och iOS, men kolla in installationsinstruktionerna på supportsidorna också. ExpressVPN har guider för manuell inställning av Windows Phone, BlackBerry, ebook-läsare, Linux och många andra plattformar.

 

VPN

Lågt pris

Kanske verkar det som en uppenbar poäng att göra, men vi har inkluderat det eftersom det är viktigt att inse att det finns ett mycket brett utbud av planer och prissättningsnivåer när det gäller VPN.

Nästan alltid får du en mycket billigare affär om du åtar dig åtminstone ett års service och du kan få några riktigt fina källaravtal med vissa leverantörer.

Tänk samtidigt på att de mest grundläggande planerna ibland inte har hela utbudet av funktioner, och att du kanske missar något bra (säg till exempel ett patentskyddat protokoll för att undvika att upptäckas som en VPN-anslutning , så att du inte senare blockeras).

VPN Kill Switch

Ingen VPN-tjänst är 100% säker och de kan vara mottagliga för IP-läckor, vilket exponerar din sanna IP-adress när du är online. Detta kan inträffa oftare när VPN-tjänsten blir överbelastad.

Lösningen är en VPN-dödsbrytare, som kan övervaka om VPN-anslutningen misslyckas – när anslutningen sjunker, det är då din sanna IP kommer att exponeras, och i detta fall stänger en dödsbrytare överföringen av data.