Hur får man en Sverige-IP-adress från var som helst

Att titta på SVT och TV4 online eller få tillgång till dina svenska bankkonton kan vara knepigt från länder utanför Sverige. Streamingwebbplatser, sociala medier nätverk, finansiella webbplatser, och även sökmotorer titta på din IP-adress för att ta reda på var du är.

Om din IP anger en plats någon annanstans än Sverige, hittar du din åtkomst till många webbplatser och tjänster begränsade eller blockerade. För att komma runt dessa hinder behöver du en svensk IP-adress, och det finns både säkra och osäkra sätt att få en.

Den goda nyheten är att den säkraste metoden för att få en Sverige-IP också är den enklaste. Allt du behöver är en pålitlig VPN som NordVPN med servrar i Sverige. Så här fungerar det.

Hur en VPN kan få dig en Sverige IP-adress

En VPN dirigerar om din internettrafik genom en privat server som drivs av tjänsteleverantören. Premium-VPN har stora servernätverk med massor av platser att välja mellan över hela världen.

Om du ansluter till en server i Sverige, kommer webbplatser att se endast serverns svenska IP, inte din sanna plats. Webbplatser som tittar på din IP-adress kommer att luras att tro att du verkligen är i Sverige och ger dig full tillgång.

Precis som det, blockerade streamingwebbplatser, regionala nyhetstjänster och begränsade bankportaler kommer alla att vara tillgängliga för dig utan krångel.

En VPN håller dig också säker & låter dig streama nästan vad som helst

När du ändrar din IP-adress med hjälp av en VPN kan du kringgå geo-block som begränsar innehållsåtkomsten till användare i Sverige. Alla dina favoritprogram på TV4 och SVT kommer att vara till hands, tillsammans med amerikanska Netflix, BBC iPlayer och mycket mer. Men det är fortfarande inte den bästa anledningen att använda en VPN.

När du besöker en webbplats eller streamar ett TV-program delar du information om dig själv, inklusive din plats och dina onlinevanor. Om du vill hålla din personliga information borta från nyfikna ögon, är en högkvalitativ VPN det bästa verktyget för jobbet.

En premium-VPN döljer din internettrafik med avancerad kryptering. Den här krypteringen håller dig säker på offentliga wi-fi-nätverk och stoppar hackare, din internetleverantör (ISP) och annonsföretag från att spåra dig.