Hur en VPN kan vara användbar

Titta på dina favoritprogram när du är utomlands

Eftersom VPN som NordVPN hjälper till att maskera din plats, de är bra för att lura geo-blockerat innehåll genom att du visas någonstans du inte är. Idealiskt för att utöka dina underhållningsalternativ när du har fastnat i ett hotellrum.

Nu är vi inte tolererar du gå försöka komma åt innehåll från länder som du inte borde vara, men om du är en britt utomlands och vill ha din fix av BBC iPlayer eller din USA-baserade och vill att ditt Netflix amerikanska bibliotek när utanför USA (Netflix serverar regionala bibliotek baserat på din plats), kan en VPN bidra till att göra det hända.

Många tjänster blir kloka till VPN dock, och arbetar hårt för att stoppa detta från att hända. Du kan fortfarande hitta VPN som är ett steg före dem dock, bara vara medveten om att en VPN som fungerar med strömmande innehåll en dag kanske inte nästa, så det är värt att betala för en anständig tjänst som erbjuder mer stabilitet.

Förbli anonym online med en VPN

Att hålla dig anonym på nätet är en av de viktigaste orsakerna till att använda en VPN, så om du föredrar att stanna under radarn medan du surfar på webben, sedan investera i en VPN är ganska mycket det enda sättet att göra det.

Det kan bero på att du inte vill att din ISP snokar på vad du håller på med, särskilt i USA när de får tjäna pengar genom att sälja dessa data, eller du bara kanske föredrar sinnesfrid att ha integritet på nätet tillåter.

VPN erbjuder några av de tuffaste kryptering går, så enkelt uttryckt, dina data och din identitet är i säkra händer om du väljer att använda en.

Bara inte tror att du kan undvika annons trackers detta sätt. Medan vissa förlitar sig på din IP-adress, många använder cookies, som inte kan blockeras via VPN. Om detta är din huvudsakliga oro, du är bättre att använda ett inkognitoläge på din webbläsare eller se till att du rensar cookies regelbundet från din webbläsare.

Håll säker när på offentliga Wi-Fi

När du är ute, vara att i ett café, butik eller på kollektivtrafiken, hoppa på ett offentligt Wi-Fi-nätverk har blivit en vanlig företeelse för att göra några snabba, 4G-fri surfning.

Men dessa nätverk är ofta osäkra för enkel åtkomst, vilket innebär att om de är okrypterade också, kan dina data verkligen vara i riskzonen.

Mindre salta typer byte på dessa nätverk för att avlyssna de uppgifter du skickar över dessa anslutningar, som kan omfatta bank-och kreditkortsuppgifter, lösenord och personlig information.

Vi vet redan en VPN erbjuder top-notch kryptering, så med hjälp av en när du är frestad att hoppa på dessa nätverk kommer att hålla alla dina data helt säker från nyfikna ögon.

Kringgå regeringens censur

Om du är i ett land där internet frihet är en självklarhet, tanken att en regering kan ha något att säga till om vad du kan och inte kan titta på nätet förmodligen verkar något otroligt.

Men för medborgare i Kina, Ryssland, Iran och många andra platser över hela världen, det är en verklighet som de har levt med under en tid. Och vi talar inte om blockering av en handfull riskfyllda webbplatser – vi pratar begränsa tillgången till några av de mest populära webbplatserna går, som Facebook, Twitter eller Google. Ännu värre, oberoende nyhetskällor blockeras så ofta medborgare bara har tillgång till statligt rapporterade nyheter.

Oavsett om du bor i dessa länder eller bara passerar, är en VPN det enda sättet att få tillgång till dessa webbplatser, plus alla anslutna tjänster som Gmail. Du måste göra en del forskning eftersom inte varje VPN kommer att kunna kringgå sådana snäva begränsningar, men med lite forskning, kommer du att kunna hitta en som kan.

Torrent anonymt

Torrenting har fått sig lite av en dålig rep genom åren, och förståeligt. Musik piratkopiering förde branschen på knä i början av 00-talet, och utbyte av andra upphovsrättsskyddade verk, som filmer, TV-program och programvara, har orsakat irreparabla skador på karriärer och försörjningsmöjligheter. För att inte tala om att det är olagligt. Vi tolererar inte sånt nonsens, ok? Du har fått veta.

Ändå har torrenting sin plats som ett effektivt sätt att dela stora filer lätt. Men det är inte det säkraste, när det gäller integritet och säkerhet. Oavsett om du laddar ner eller sådd en torrent, är din IP-adress synlig för någon annan ansluten till tjänsten, så din aktivitet kan enkelt spåras tillbaka till dig. Plus, Internetleverantörer regelbundet sätta bromsarna på anslutningar som visar P2P aktivitet.

En VPN kommer att ge dig den anonymiteten, så att din Internetleverantör inte vet vad du håller på med, och inte heller kommer någon annan online.