10 Topp GRATIS VPN Tjänster 2020

Även om det är lätt att hitta en gratis VPN, att hitta en pålitlig en utan dolda kostnader som faktiskt låter dig komma åt Netflix och torrents, plus hålla dig säker? Det är mycket mer utmanande. Jag testade 92 VPN-tjänster som påstod sig vara gratis och hittade bara 10 som är säkra och tillförlitliga.

Nästan varje gratis VPN levereras med en hake. I de flesta fall begränsar VPN dina data, bandbredd, anslutningshastighet, tillgängliga serverplatser och till och med blockerar dig från streamingtjänster. I själva verket kan vissa gratis VPN äventyra din integritet. Och det är därför jag har forskat så många; listan du ska läsa har bara säkra gratis VPN, utan dolda kostnader, risker eller huvudvärk.

För betalda versioner kan du läsa den fullständiga listan över de bästa VPN online.

Topp gratis VPN – Full Analys (Uppdaterad 2020)

Jag testade de ledande gratis VPN för att se om jag kunde hitta någon som erbjöd en säker tjänst utan begränsningar. Tyvärr erbjuder ingen verkligt gratis VPN hela paketet med säkerhet, hastighet, tillförlitlighet och obegränsad användning. Du behöver en billig premium VPN för det. Vad jag hittade var 10 gratis VPN som är säkra att använda så länge du inte har något emot några kompromisser.

1. ExpressVPN – Obegränsad data och 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

expressvpn-free

ExpressVPN:s nyckelfunktioner:

 • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • Obegränsad bandbredd och data
 • Över 3 000 servrar i över 90 länder
 • 256-bitars AES-kryptering och en princip utan logg
 • Upp till fem samtidiga anslutningar
 • Fungerar med: Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Disney+, Hulu, ITV Hub, Netflix och mycket mer
 • Kompatibel med: Android, iOS, Linux, macOS, Windows, Amazon Fire Stick, AppleTV och många routrar

ExpressVPN är en premiumtjänst, men den har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta innebär att även om det inte är gratis i förskott, kan du få dina pengar tillbaka om det inte fungerar för dina behov.

Med ExpressVPN får du obegränsad bandbredd och data så att du kan bläddra och ladda ner i timmar utan att bli avskuren. Om du gillar att streama Hulu, Netflix eller någon av de andra webbplatser som VPN kan häva blockeringen, kommer du att upptäcka att obegränsad data är en funktion som du inte kan leva utan.

ExpressVPN kan avblockera så många platser eftersom det har över 3000 höghastighetsservrar i mer än 90 länder. Tillgång till så många IP-adresser gör att tjänsten kan gå oupptäckt av även de strängaste anti-VPN-måtten.

För att säkerställa att din personliga information förblir säker använder ExpressVPN 256-bitars AES-kryptering av militär klass, vilket förvränger dina data så bra att det skulle ta miljarder år att knäcka. Den har också en no-logs policy som garanterar att den aldrig kommer att spela in din webbhistorik, identitet eller andra personuppgifter.

Andra viktiga säkerhetsförmåner som följer med din prenumeration inkluderar en automatisk kill switch för att förhindra läckor under oavsiktliga frånkopplingar och delad tunnel som gör att du kan välja vilken trafik som passerar genom VPN.

Med ExpressVPN kan du ansluta upp till fem enheter samtidigt. Detta ger dig friheten att strömma på telefonen när du arbetar på datorn, medan andra i ditt hem gör andra saker på sina egna enheter.

Vill du veta mer? Utforska vår ExpressVPN-recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

2. ProtonVPN – Obegränsad data och servrar i tre länder

proton-vpn-gratis

ProtonVPN:s viktiga funktioner

 • Obegränsad gratis data
 • No-log policy och schweiziska sekretesslagar för att skydda din anonymitet
 • Robust kryptering och en automatisk kill switch
 • Fungerar med: YouTube, Spotify, Kodi
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

ProtonVPN erbjuder en begränsad gratis version av sin starka premiumtjänst. En av dess största fördelar jämfört med de flesta gratis VPN är att den levereras med obegränsad data. Det är också reklamfritt, vilket är ett stort plus. Med den kostnadsfria planen får du tillgång till servrar i endast Japan, Nederländerna och USA.

Med alla ProtonVPN:s kostnadsfria användare anslutna till en av bara tre platser är dess servrar ofta överbelastade och anslutningshastigheten kan vara långsam. Du kommer att behöva uppgradera till en betald plan för att strömma eller torrent med ProtonVPN, men du kan fortfarande använda gratis virtuella platser för att kringgå censur och tillgång geoblockerade sociala medier plattformar och meddelandeappar.

ProtonVPN har ett lättanvänt, intuitivt gränssnitt och multiplattformskompatibilitet. Snabbanslutningsfunktionen ansluter dig till den snabbaste servern i närheten. VPN erbjuder också stark säkerhet, inklusive kraftfull AES-kryptering och en automatisk kill switch. Andra funktioner inkluderar DNS-läckageskydd och stöd för delad tunnelning.

En sak jag gillade med ProtonVPN var hur enkel dess sekretesspolicy är. Denna VPN har en tydlig nollloggningsprincip som tillämpas strikt. Företaget är baserat i Schweiz, utanför jurisdiktionen för 5/9/14-Eyes Alliance, vilket är bra för privatlivet.

Vill du veta mer? Utforska vår ProtonVPN-recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

3. Windscribe – 10 GB gratis data varje månad

Windscribe-devices-1024x768

Windscribes viktigaste funktioner

 • 10 GB gratis data varje månad
 • Få tillgång till blockerat innehåll i 10 länder
 • Robust kryptering, skydd mot skadlig programvara och annonsblockering
 • Stöd för Torrenting
 • Fungerar med: Netflix, Hulu, HBO
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Firefox, Chrome, Linux

Windscribe generösa data ersättning gör det till en av mina bästa gratis VPN. Det räcker för att streama i hd i drygt tre timmar. Du kan få en extra 5 GB genom tweeting företaget. Du kan också “vinna” en extra 1 GB gratis data varje månad genom att hänvisa vänner. Windscribe har toppmodern säkerhet, med robust AES-kryptering och stöd för flera VPN-protokoll.

Gratis användare kan komma åt alla funktioner på Windscribe inklusive blockerare för annonser och skadlig kod. Detta är ganska ovanligt att hitta när du använder en gratis VPN och så är det en stor bonus. Windscribe levereras också med en brandvägg som blockerar all trafik utanför VPN:s säkra tunnel för att förhindra oväntade läckor.

Andra användbara funktioner inkluderar port forwarding och split tunnel. Företaget har en detaljerad sekretesspolicy som tydligt förklarar vilka data de lagrar, samt en policy utan loggar för att skydda din integritet. Windscribe erbjuder en skrivbordsapp och webbläsartillägg. Programmet har ett användarvänligt gränssnitt, med ett urval av alternativ kundsupport inklusive chatt och guider setup. Enkel klick ansluta gör det super lätt att komma igång.

Förutom att begränsa dina data begränsar ett kostnadsfritt Windscribe-konto dig till servrar i ENDAST USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Nederländerna, Norge, Rumänien och Schweiz. Ett begränsat urval av servrar innebär att du inte kan använda Windscribe för att avblockera innehåll utanför dessa regioner.

Vill du veta mer? Utforska vår Windscribe recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

4. Hotspot Shield – Torrent-Friendly VPN

Hotspot-Shield-gratis

Hotspot Shields viktigaste funktioner

 • 500 MB gratis data var 24-timmarsperiod, vilket innebär 15 GB per månad
 • Enkelt, användarvänligt gränssnitt gör det enkelt att komma igång
 • Kryptering av militär kvalitet skyddar din internetaktivitet
 • Stabila anslutningar säkerställer lagfri surfning
 • Fungerar med: YouTube och Spotify
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Hotspot Shield erbjuder pålitliga anslutningar och militär kryptering. Mina tester avslöjade inte några DNS-läckor, vilket innebär att det effektivt maskerar din IP-adress för att skydda din integritet på nätet. Hotspot Shield är kompatibel med alla större operativsystem, har en no-logs policy för att skydda din anonymitet, och erbjuder dedikerad teknisk support. Den också erbjudande P2P stöd för båda fri och premien förbrukaren.

Dess användarvänliga, dedikerade appar erbjuder en klick ansluta, så att du kan komma igång utan krångel. Den fria versionen levereras med begränsningar. Det stöds av annonser och ger dig bara 500 MB data per dag. Även om detta är alldeles för lite för att ladda ner stora filer, kommer du att ha några problem att kontrollera din e-post eller surfa på sociala medier.

Tyvärr kan du inte använda den fria versionen för streaming.

Även hotspot shield har 3.200 + servrar i 70 + länder, ger den fria versionen bara dig tillgång till den virtuella platsen i USA. Du kommer att blockeras av en Premium Payment Wall om du försöker komma åt strömmande innehåll med VPN aktiverat. Även med bara en virtuell plats kan Hotspot Shield fortfarande hjälpa dig att undkomma censur och kringgå innehållsfilter i skolan eller på jobbet så att du kan komma åt dina favoritwebbplatser och sociala medier-appar var som helst.

Om du gillar Hotspot Shield Free och vill prova premiumversionen kan du testa den med en 7-dagars gratis testperiod.

Vill du veta mer? Utforska vår Hotspot Shield recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

5. hide.me – Snabba hastigheter och 10 GB gratis månadsdata

hideme-devices-free-account

hide.me’s viktiga funktioner

 • 10 GB gratis data per månad
 • Gratis servrar i fyra länder
 • Stark kryptering och flera tillgängliga protokoll
 • Bra anslutningshastigheter för snabb laddning och surfning
 • Fungerar med: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO

Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome Firefox, Amazon Fire TV, routrar
hide.me erbjuder en avskalad, pålitlig gratis service. Du får 10 GB gratis data varje månad och alla fördelar med hide.me användarvänliga dedikerade appar och robust skydd. Avancerade säkerhetsfunktioner inkluderar stark AES-kryptering, en automatisk kill switch, läckageskydd och strikt no-log-princip.

hide.me stöder flera VPN-protokoll så att du kan optimera anslutningen och välja den bästa passformen för din enhet. Tack vare dessa säkra anslutningsprotokoll kan du ansluta till osäkra offentliga WiFi-nätverk utan att oroa dig för nyfikna ögon.

Användare behöver inte ange en e-postadress eller några personuppgifter när de registrerar sig, vilket ytterligare skyddar din anonymitet online.

De fem kostnadsfria servrarna – som finns i Kanada, Nederländerna, Tyskland, ÖSTRA USA och VÄSTRA USA – kan för närvarande inte komma åt geoblockerade, inklusive Netflix och BBC iPlayer.

Du kan dock använda gratis servrar för att komma runt innehållsfilter på din arbetsplats eller skola och kringgå tuffa regeringen censur. Plus, hide.me är P2P-vänlig och stöder torrenting för både gratis och betalda användare. Du är dock begränsad till den mängd fildelning du kan göra med datataket på 10 GB.

Ett gratis konto begränsar dig också till en enhetsanslutning i taget. Så om du surfar på din bärbara dator, din telefon eller surfplatta kommer inte att vara aktivt skyddad.

Ytterligare funktioner den kostnadsfria hide.me provversionen inkluderar 24/7 tillgång till teknisk support, delad tunnel och annonsfri surfning.

Vill du veta mer? Utforska vår hide.me granskning för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

6. TunnelBear – Large Server Network och ingen loggning

windows-tunnelbear

TunnelBears viktigaste funktioner

 • 500 MB gratis data varje månad
 • Servrar i över 22 länder
 • Ingen loggning garanteras
 • Fungerar med: YouTube, Spotify
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox och Opera

Om du är ny på VPN är TunnelBears kostnadsfria version ett bra sätt att komma igång. Den har ett användarvänligt gränssnitt som levereras komplett med animerade grizzlybjörnar. Till skillnad från de flesta gratis VPN som begränsar dig till en handfull servrar, tunnelbear tillåter gratis användare att ansluta till många länder och njuta av anständiga anslutningshastigheter.

TunnelBear granskas oberoende, använder AES 256-bitars kryptering och garanterar ingen dataloggning. Detta innebär att dina uppgifter aldrig kommer att lagras och din identitet kommer alltid att förbli privat. Denna VPN kan avblockera de flesta geo-begränsade webbplatser och kringgå irriterande innehållsfilter utan krångel, men det fungerar inte med Netflix eller andra streamingtjänster.

En gratis TunnelBear konto ger dig bara 500 MB data varje månad, men du kan tweet dem för en extra 1 GB. Detta är tillräckligt för att strömma i ca 30 minuter, men du kommer inte att kunna ladda ner stora filer eller titta på några filmer.

Vill du veta mer? Utforska vår TunnelBear recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

7. OperaVPN – I-Browser VPN för anonym surfning

operavpn-android-device

OperaVPN:s viktigaste funktioner

 • Obegränsad data och bandbredd
 • Inbyggt annonsblockerare och skydd mot skadlig kod
 • Ingen registrering behövs
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Den fria webbläsaren Opera levereras med en inbyggd VPN som maskerar din IP-adress när du surfar på webben. Du måste aktivera VPN i webbläsarinställningarna. Eftersom det endast är ett webbläsartillägg skyddar din OperaVPN inte någon trafik som skickas från andra webbläsare eller appar. Så även om din webbaktivitet är säker är dina e-postmeddelanden och bankappar inte skyddade.

Förutom sin kostnadsfria VPN-tjänst har webbläsaren en inbyggd annonsblockerare och skydd mot skadlig kod. När du använder webbläsaren döljer VPN-funktionen din identitet för anonym surfning – detta är särskilt användbart via offentliga WiFi-nätverk. Du kan välja mellan endast tre virtuella platser: Amerika, Europa och Asien.

Eftersom du inte kan välja specifika servrar inom dessa regioner är OperaVPN inte ett bra val för direktuppspelning. Jag kunde inte låsa upp Netflix USA, BBC iPlayer, eller någon annan streamingtjänst jag försökte. Webbläsaren är tillgänglig för alla större plattformar.

Vill du veta mer? Utforska vår OperaVPN-recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

8. Speedify – snabba hastigheter utan annonser

speedify-free

Speedifys viktigaste funktioner

 • 2 GB gratis data varje månad
 • Över 200 servrar på över 50 platser över hela världen
 • Snabba och pålitliga anslutningar med Channel Bonding-teknik
 • ChaCha krypteringschiffer kombinerar säkerhet och hastighet
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Som namnet antyder har Speedify utformats med hjälp av VPN-protokoll som förbättrar anslutningshastigheten. Dess Channel Bonding-teknik dirigerar din trafik över två separata internetanslutningar på en gång. Detta ökar din anslutningshastighet något, men det använder också dubbelt så mycket WiFi och mobildata.

Speedify klarade alla mina DNS-läcksökningstester. Detta innebär att det effektivt maskerar din IP-adress för att skydda din integritet och hjälpa dig att komma åt censurerat och geobegränsat innehåll online. Din onlineaktivitet förblir säker och anonym med Speedifys unika ChaCha-krypteringschiffer och strikta no-logs-policy.

Speedifys Amsterdam-server är optimerad för BitTorrent och P2P-aktivitet. 2 GB gratis data per månad är gott om du vill ha säkert VPN-skydd medan du snabbt kontrollerar din e-post eller uppdaterar din FB-feed, men det räcker inte för streaming eller torrenting.

Liksom de flesta gratis VPN, uppmuntrar Speedify dig att uppgradera till ett premium-konto. Leverantören har dock åtagit sig att hålla den fria versionen annonsfri. Detta är bra för din säkerhet eftersom det innebär att Speedify inte behöver dela någon av din information med tredje part annonsörer eller Google-annonser.

Vill du veta mer? Utforska vår Speedify-recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

9. Betternet VPN – Bättre skydd för osäkra WiFi-nätverk

betternet-devices

Betternets nyckelfunktioner

 • 500 MB gratis data per dag
 • Ingen registrering behövs – bara ladda ner och komma igång
 • Robust kryptering och skydd mot skadlig kod
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Även om 500 MB kan räcka till 30 minuter strömning av låg kvalitet, tillåter Betternet dig inte att strömma med sitt kostnadsfria konto. Du kan bara ansluta till dess amerikanska serverplats, så att du inte kan komma åt geoblockerade webbplatser från någon annanstans i världen. Ändå gör Betternet ett bra jobb som täcker grunderna när det gäller säkerhet.

Betternet samlar in mer användarinformation än vad som är idealiskt för sekretess, varav vissa kan delas med tredjepartsleverantörer. Du kan också förvänta dig att se massor av annonser med ditt gratis konto.

Vill du veta mer? Utforska vår Betternet-recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

10. VPNBook – Obegränsad data över OpenVPN

VPNBook-free-account

VPNBooks nyckelfunktioner

 • Obegränsad data
 • Virtuella platser i 6 länder
 • Byggd av säker OpenVPN-teknik
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

VPNBook erbjuder obegränsad gratis data, säker AES-kryptering och ett urval av OpenVPN- och PPTP-anslutningar. Du kan få online från vilken plats som helst utan att oroa sig för spioneri ögon, men VPNBook har bara servrar i USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Polen. På sin hemsida, VPNBook hävdar att låsa upp Netflix och Hulu, men jag kunde inte komma åt någon av dem när jag testade den.

Företaget är verksamt utanför integritetsvänliga Rumänien och samlar inte in några aktivitetsloggar, men det behåller vissa anslutningsloggar i upp till en vecka. Till skillnad från de andra VPN-nätverken på den här listan erbjuder VPNBook inte dedikerade appar för dina enheter. I stället innehåller den manuella konfigurationsfiler för OpenVPN. Det är inte så komplicerat som det låter, särskilt med VPNBooks steg-för-steg installationsguider.

VPNBook stöder torrenting på vissa servrar och det kan användas för att kringgå censur. Denna VPN stöds av annonser, så du kan förvänta dig att se några när du använder tjänsten.

Vill du veta mer? Utforska vår VPNBook recension för att se de fullständiga resultaten av vår forskning och testning.

Gratis VPN forskningsmetodik

Min forskningsprocess är baserad på månatliga tester av varje VPN, med hjälp av verktyg för prestandaanalys, verkliga användningsfall och ytterligare tester som utförs av våra fältagenter i 10 länder runt om i världen, inklusive länder med övervakade nätverk som Kina och Ryssland.

Var och en av mina rekommendationer rangordnas baserat på dess kombinerade resultat på säkerhet, hastighet, användningsgränser och tillförlitlighet. Jag tittade också på streaming och torrenting stöd, loggning politik, server tillgänglighet, kompatibilitet och bonusfunktioner som skadlig kod blockering.

Jag testade varje tjänsts säkerhetsfunktioner för läckor och potentiella sårbarheter. Jag har också tittat på deras loggningspolicyer för att ta reda på exakt vilken information de lagrar – om sådan finns – och hur informationen används. Tänk på att endast en VPN med en strikt no-logs policy kan garantera att ingen av dina data lagras eller säljs.
Jag testade hastigheter med speedtest.net, jämföra min anslutningshastighet både före och efter anslutning till varje VPN. Du kan förvänta dig att de flesta VPN ska sakta ner anslutningen i viss utsträckning.
Jag rangordnade var och en av mina rekommendationer enligt kompromissen de erbjuder mellan gratis data och andra funktioner. Till exempel, om en gratis VPN erbjuder obegränsad data men är för långsam att använda, är det inte rankas som högt.
Resultaten du får från en VPN kan variera beroende på vilken server du använder. Ju större en VPN-nätverk, desto fler servrar kan du välja mellan och desto mer tillförlitlig tjänsten. Där det var möjligt testade jag en rad servrar i varje VPN-nätverk för att ge dig den mest exakta bilden av vad du kan förvänta dig av varje tjänst.

FAQs

? Hur gratis VPN tjäna pengar?

Som med alla gratis tjänster, måste du betala för det på något sätt. I vissa fall innebär detta irriterande riktade annonser som dyker upp på skärmen, men med några gratis VPN, kan du behöva ta itu med konsekvenserna av dålig kryptering eller till och med sekretessbrott. Mest fri VPN rättvis har inlemmat datan planerna ( så nej torrenting) eller en långsam förbindelsen ( så nej Netflix), till ger förbrukaren en incitament för befordrande till en betalt tjänst.

⚠️ Är gratis VPN säker?

Medan VPN på denna lista har testats och visat sig vara helt säker att ladda ner och använda, många andra gratis VPN kan innebära allvarliga risker för din säkerhet. Vissa är ökända för spam och skadlig kod; och i vissa fall rapporterade användare även att gratis VPN-tjänster stal deras personliga information och sålde den till tredje part.

Alla VPN vi testade här är säkra, och bevisades som sådana under år av periodiska månatliga tester.

✔️ Är VPN lagligt?

Att använda en VPN är helt lagligt i de flesta delar av världen, men en handfull länder – inklusive Kina och Ryssland – begränsar användningen av VPN. Tänk på att även om VPN är lagliga i ditt land, kan du fortfarande få konsekvenser för att använda en VPN för olagliga aktiviteter som torrenting upphovsrättsskyddat innehåll.

Läs mer om vad är VPN.

Slutsatsen

Även om du kan hitta några bra gratis VPN, även de säkraste gratis tjänster kan inte konkurrera med billiga premium VPN. En premiumtjänst erbjuder den bästa säkerheten, samt streaming och torrenting stöd. Och, till skillnad från de flesta gratis VPN, premium VPN erbjuder dig obegränsad data och bandbredd. Du kommer att kunna komma åt fler servrar och få snabbare anslutningar.