De 4 nackdelarna med VPN-tjänster

Det finns inte många nackdelar med VPN-tjänster som inte skulle göra den här typen av tjänster till ett bra alternativ. Det är ändå värt att nämna följande saker som du kan tänka på:

VPN kan ibland sakta ner dina onlinehastigheter

Beroende på olika faktorer (hur långt du är från VPN-servern, hur kraftig krypteringen är, vilken typ av VPN-protokoll du använder, etc.), kan dina Internetanslutningshastigheter slå en träff när du använder en VPN. Avmattningen kanske inte alltid är för märkbar, och ibland kanske det inte händer alls, speciellt om du har en mycket stark CPU och kraftfull bandbredd.

Du måste dock fortfarande vara beredd på en potentiell minskning av hastigheten (vanligtvis bara några Mbps) om du använder en VPN.

Användning av fel VPN kan sätta din integritet i fara

De bästa VPN: erna är avsedda att skydda din onlinedata, men om du inte gör din forskning kan du sluta välja en tjänst som gör tvärtom.

Vanligtvis är det fallet med mycket oerfarna leverantörer (vanliga tecken inkluderar buggy-applikationer, brist på handledning och support och inga tydliga detaljer om vilken typ av säkerhet de erbjuder) och gratis VPN-leverantörer. De sistnämnda är vanligtvis mest sannolika för att få dig i trubbel eftersom gratis VPN: er normalt inte erbjuder korrekt konfigurerad kryptering eller de kan till och med utsätta dig för skadlig kod.

Om du också väljer en VPN-leverantör (betald eller gratis) som håller loggar om dina onlineaktiviteter, kommer det också att äventyra din integritet – för att inte tala om att den förstör syftet med att använda en VPN.

Lyckligtvis kan denna fråga lätt undvikas om du väljer en betald VPN-tjänst som inte har några loggar och som erbjuder avancerad säkerhet (VPN-protokoll som SoftEther och OpenVPN, kryptering av militär kvalitet, DNS-läckageskydd, tillgång till en Killswitch och så vidare. på).

Kvalitets-VPN: er kostar pengar

Eftersom gratis VPN-apparater helt klart inte är ett pålitligt alternativ måste du definitivt välja en betald VPN-leverantör. Om du har lite kontanter kan det vara ett problem – speciellt eftersom vissa leverantörer kan debitera upp till $ 9-12 / månad, vilket ökar i det långa loppet.

Det är dock inte alla dåliga nyheter. Det finns VPN-leverantörer (som NordVPN, till exempel) som erbjuder ganska överkomliga priser genom segmenterade prenumerationer, och som också ger rabatter och kampanjer ganska ofta också.

Inte alla enheter stöder nativt VPN

Medan VPN-tjänster i allmänhet fungerar på de mest populära plattformarna (Windows, iOS, macOS, Android), finns det fortfarande vissa operativsystem och enheter (Linux, Chromebook, Boxee Box) som inte riktigt stöder VPN-applikationer eller plattformar som VPN-appar för är inte utvecklade eftersom de inte är så allmänt använda. I en sådan situation måste du konfigurera VPN-anslutningar manuellt på den enhet / operativsystem du vill använda.