9 bästa (RIKTIGT GRATIS) VPN-tjänster för iPhone & iPad i juni 2021

Letar du efter ett VPN för din iPhone eller iPad? Oavsett om det är för ett extra lager onlineskydd eller för att kringgå geografiska blockeringar och njuta av det välförtjänta Netflix- eller BBC-maratonet, här kan du hitta de 9 gratis bästa VPN tjänsterna för din iOS-enhet.

En gratis VPN kan vara perfekt för tillfällig användning eller tillfällig surfning, men du måste vara extra försiktig, eftersom de inte alltid är säkra att använda.

Avskalade säkerhetsfunktioner gör dina data sårbara för hackare. Och eftersom de har begränsad finansiering begränsar de flesta gratis VPN-tjänster din hastighet, data och serverplatser för att spara pengar. Många gratis VPN-tjänster erbjuder inte ens appar för iOS.

Jag rekommenderar alltid att du använder en premiumleverantör, som ExpressVPN. Den har en inbyggd iOS-app som gör det superenkelt att konfigurera den. Med ett enormt globalt servernätverk kan du enkelt kringgå geografiska begränsningar och njuta av supersnabba hastigheter. Det kanske inte är helt gratis i förväg, men det backas upp av en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti så att du kan prova det riskfritt och få återbetalning om du inte är nöjd med det.

Jag har dock hittat en handfull gratis VPN-tjänster som håller dig säker och är kompatibel med din iPhone eller iPad också.

Ont om tid? Här är de bästa gratis VPN-tjänsterna för iPhones och iPads

 1. ExpressVPN: Inbyggd iOS-app, supersnabba hastigheter, säkerhetsfunktioner i militär kvalitet. Du kan prova det helt riskfritt eftersom det backas upp av en pålitlig 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.
 2. Windscribe: Bra för streaming och surfning men det kan inte kringgå Netflix.
 3. Hotspot Sköld: En snabb och säker tjänst om du inte behöver ett VPN för streaming.
 4. ProtonVPN:En snabb och säker VPN med obegränsad data. Tyvärr stöder det inte torrenting.
 5. Hide.me: Ett pålitligt alternativ om du inte behöver en VPN för torrenting.

De bästa gratis VPN-tjänsterna för iPhones och iPads (uppdaterad juni 2021)

De flesta gratis VPN-tjänster har restriktiva datagränser, minimalt serverval och långsamma hastigheter, men det finns några som du kan lita på.

Jag har gjort omfattande forskning och testning för att ge dig de 9 bästa gratis VPN-tjänsterna för iPhones och iPads. Dessa VPN-tjänster är alla kompatibla med din iOS-enhet, och de erbjuder funktionsrika gratispaket som också håller dig säker och anonym.

1. ExpressVPN – Supersnabb streaming på dina favoritenheter

 • Fantastiska hastigheter att streama i HD utan avbrott
 • 3 000 servrar för enkel åtkomst till geoblockerade webbplatser
 • Med MediaStreamer kan du titta på alla WiFi-aktiverade enheter
 • 5 samtidiga enhetsanslutningar
 • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • Fungerar med: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu och mycket mer
 • Kompatibel med: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, routrar, Apple TV och mycket mer
ExpressVPN:s senaste erbjudande juni 2021: Få 3 månader helt gratis på ditt årsabonnemang med detta nuvarande erbjudande! Det är inte säkert när den här affären kommer att sluta så det är bäst att kontrollera erbjudandesidan för att se om den fortfarande är tillgänglig.

Som en premiumtjänst kanske ExpressVPN inte är gratis, men du kan prova det helt riskfritt. Om du inte är nöjd kan du kräva full återbetalning inom 30 dagar.

För hastigheter som låter dig strömma i högsta möjliga kvalitet kan dugöra mycket värre än supersnabb ExpressVPN.

Det har nu 3 000 servrar över helavärlden , och ett brett utbud av platser att välja mellan i länder som USA, Japan och Tyskland. Att ansluta tar sekunder, och det breda urvalet innebär att du enkelt kan hitta titlar som bara strömmas i andra länder.

Förutom att vara snabba är ExpressVPN:s servrar pålitliga. Jag kunde konsekvent kringgå block medan jag försökte ansluta till Netflix Canada eller Amazon Prime Video UK.

För att säkerställa att VPN tjänsten är tillgänglig på dina favorit Apple-enheter har ExpressVPN en intuitiv iOS-app. Alternativt kommer ExpressVPN:s MediaStreamer att ge dig VPN-funktioner på alla WiFi-kompatibla enheter.

Tack vare sitt avancerade verifieringssystem minskar ExpressVPN drastiskt dina chanser till attacker mot skadlig kod.

Med Lightway Protocol kan du vara säker på att din information förblir dold, även när du växlar mellan servrar. Den använder också AES-256 – samma krypteringsnivå som används av statliga organ som USA.

Om du har några problem eller frågor om tjänsten kan du kolla in det omfattande avsnittet vanliga frågor. För mer personlig rådgivning bör du kontakta livechattsupporten (tillgänglig 24/7).

2. Windscribe – 10 GB datamängd varje månad

 • 10 GB data gratis och mer tillgängliga
 • Lättanvänd app för iOS
 • Serverplatser i 10 länder
 • Tillåter torrenting
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Adblocker och en strikt policy för att inte logga
 • Fungerar med: BBC iPlayer, YouTube, HBO GO
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Android, Linux, webbläsare

Windscribe är en Kanada-baserad VPN som har stigit upp i leden av gratis VPN-leverantörer på grund av dess generösa 10 GB datamängd per månad och dess starka engagemang för att skydda användarnas integritet.

10 GB data räcker för att strömma i standarddefinition i över 10 timmar. Om du bara vill ha din VPN för surfning kommer det förmodligen att hålla dig igång hela månaden. Jag hade fortfarande massor av data kvar i slutet av mina tester.

Du kan faktiskt få mer data om du tar slut. Tweet företaget och de kommer att ge dig ytterligare 5GB.

Windscribes gratisplan erbjuder servrar i 10 länder, inklusive USA och Storbritannien.

Det finns en lättanvänd app att ladda ner till din enhet från appbutiken. Detta gör installationen supersnabb.

Det kan inte kringgå Netflix geografiska blockeringar. Jag kunde dock enkelt komma åt BBC iPlayer, YouTube och HBO GO.

Jag fick uppleva lite buffring och eftersläpande eftersom de fria servrarna inte är lika snabba som premium, så du kan kämpa för att spela eller strömma under upptagna perioder.

Det tillåter också P2P-anslutningar. Med 10 GB data kan du dela stora filer utan att använda all din datamängd.

Du kan ansluta Windscribe samtidigt på ett obegränsat antal enheter. Du skulle vanligtvis bara få obegränsade anslutningar med ett premiumabonnemang, så det här är bra om du behöver en VPN på flera enheter, även de som inte är iOS.

Windscribe har några coola funktioner, till exempel en annonsblockerare och en strikt policy för att inte logga.

Det finns också kryptering av militär kvalitet, en automatisk kill switch och DNS-läckageskydd för ultimat säkerhet.

Behöver du teknisk support? Du kan använda Windscribes automatiska chatbot eller deras biljettsystem.

3. Hotspot Shield – Tillförlitliga hastigheter och solid säkerhet

 • 500 MB gratis data per dag
 • Dedikerad app för iOS-enheter
 • 256-bitars AES-kryptering och inbyggd annonsblockerare
 • Perfekt framåtsekretessfunktion
 • Fungerar med: YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android, Chrome och Firefox

Hotspot Shield utmärker sig genom att tillhandahålla obegränsad surfning och streaming med strikt säkerhet.

Den kostnadsfria tjänsten ger dig ett 500 MB databidrag per dag. Det räcker för lätt surfning, men inte för innehållstung webbaktivitet.

Medan den har över 3200 servrar på över 80 platser, ger den fria versionen dig bara tillgång till den amerikanska servern, vilket innebär att du inte kommer att kunna se geobegränsat material från hela världen.

Under mina tester fann jag att hastigheterna var tillförlitliga. Jag kunde bläddra mestadels problemfritt. Eftersom det bara finns en gratis server kan den bli överbelastad när många användare ansluter samtidigt. Under lugnare tider upplevde jag ingen buffring eller eftersläpning alls.

Om du vill streama kanske Hotspot Shield inte är något för dig. Det kan inte låsa upp amerikanska Netflix åt dig. Jag kunde inte heller komma åt Amazon Prime Video eller Hulu. Du kan dock komma åt YouTube.

Den har en bekväm app för iOS-enheter, som använder 256-bitars kryptering och en automatisk kill switch. Gratis VPN-tjänster erbjuder vanligtvis inte den här funktionen, men Hotspot Shield håller dig säker även om din anslutning misslyckas.

För ökad integritet finns det en perfekt funktion för framåtsekretess. Detta håller varje sessions data privat, eftersom du har en ny nyckel varje gång du loggar in.

Om du behöver support finns det ett omfattande FAQ-avsnitt på webbplatsen. Du kan skicka en fråga till kundsupportteamet, men de prioriterar inte meddelanden från kostnadsfria användare.

4. ProtonVPN – Obegränsad data och bandbredd

 • Obegränsad bandbredd och data
 • Servrar på tre platser, inklusive USA
 • Kringgå digital censur
 • Strikt policy för inga loggar
 • 256-bitars AES-kryptering och en strikt policy för inga loggar
 • Inbyggd annonsblockerare
 • Fungerar med: YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: Android, iOS, macOS, Windows, Linux

ProtonVPN:s kostnadsfria plan erbjuder endast servrar i USA, Holland och Japan.

Det finns en dedikerad app att ladda ner direkt till din iPhone eller iPad, och det är enkelt att konfigurera. Du behöver inte ange några betalningsuppgifter, bara din e-postadress.

ProtonVPN inför inte bandbreddsbegränsningar eller begränsar månatliga datagränser. Detta innebär att även med gratisversionen kommer du att kunna surfa på internet till ditt hjärtas innehåll utan att oroa dig för att få på data.

Du kan dock inte streama eller torrenta med ProtonVPN. Du kan dock enkelt kringgå digitala censurbegränsningar, eftersom jag kunde komma in på Google och YouTube utan problem.

Min koppling var långsam. Jag kämpade för att ladda högupplösta videor, men jag kunde bläddra med minsta krångel.

ProtonVPN fokuserar på integritet, vilket är bra om du är orolig för att hålla din online-identitet anonym.

Huvudkontoret ligger i det integritetsvänliga Schweiz, och det har en strikt policy att inte logga. Den använder kryptering av militär kvalitetockså.

Det finns också en integrerad annonsblockerare som sällan är tillgänglig för en gratis VPN. Detta innebär att du kan surfa utan avbrott och inga riktade annonser.

Om du behöver kontakta kundtjänst kan du använda biljettsystemet på deras webbplats.

Med top-of-the-line-kryptering och ett gediget engagemang för integritet är det ingen överraskning att ProtonVPN är en av de bästa gratis VPN-tjänsterna.

5. hide.me – Obegränsade hastigheter och obegränsade serverväxlar

 • 2 GB gratis data per månad
 • Dedikerad app för iOS
 • Gratis servrar i fem länder
 • Kryptering av militär kvalitet, kill switch och IP-läckageskydd
 • Inbyggd annonsblockerare
 • Fungerar med: HBO GO, Netflix Canada, Sky GO, Amazon Prime Video, YouTube
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Android, Linux, webbläsare, routrar

hide.me är en extremt kapabel VPN-tjänst med en lättanvänd app för iOS.

Gratisversionen ger dig 2 GB data per månad vilket är mer än tillräckligt för att komma ikapp med ett avsnitt av ditt favorit-TV-program.

Det ger dig tillgång till servrar i fem länder spridda över hela världen. Detta inkluderar Singapore, Kanada, USA, öst, USA väst och Nederländerna.

Du har obegränsade serverväxlar, så du är inte begränsad till bara en av de tre platserna.

Att hide.me är tillfredsställande enkelt, och jag tyckte att det var superlätt att navigera i appen under mina tester.

Jag tyckte också att hastigheterna var ganska imponerande. Jag kunde strömma och bläddra med lite eftersläpning eller buffring, även när jag växlade mellan platser.

En närmare titt på mina hastigheter visade att de inte var avsiktligt strypt, vilket är sällsynt för en gratis VPN.

Det kommer enkelt att kringgå de flesta streamingsajter geoblockeringar. Jag kunde komma åt HBO GO och Amazon Prime Video. Jag kunde också komma åt Netflix Canada.

hide.me erbjuder 256-bitars AES-kryptering, en inbyggd annonsblockerare och IP-läckageskydd. Det finns flera säkerhetsprotokoll att välja mellan, även på den kostnadsfria planen.

Det är också värt att nämna att denna Malaysia-baserade leverantör står fast vid sin integritetspolicy. Den lagrar inte dina anslutningsloggar,stöder flera protokoll för att skydda dina data och levereras med den väsentliga kill switch .

Om du behöver hjälp med installationen eller bara har en fråga om hide.me kan du använda deras livechatt dygnet runt.

6. TunnelBear – Kringgå censurblock med GhostBear

 • 500 MB gratis data per månad
 • Tillåter torrenting
 • AES 256-bitars kryptering
 • Fungerar med: HBO GO, YouTube och Kodi
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android

TunnelBear har servrar i 23 länder på gratisplanen, inklusive Storbritannien, USA, Kanada, Japan och mer. Det tillåter torrenting också.

Det erbjuder användare en 500MB datamängd per månad, vilket är bra för lätt och tillfällig användning. Men kom ihåg att det inte kommer att räcka för att strömma filmer eller TV-program i stor utsträckning.

Det finns ytterligare 1 GB gratis data om du tweet TunnelBear.

Under mina tester var hastigheterna mer än tillräckliga för surfning på språng, men streaming ledde till mycket buffring och laddning.

Det kan inte låsa upp Netflix, BBC iPlayer eller Hulu. Jag kunde dock komma åt HBO GO och YouTube. Digitalt censurerade webbplatser som Facebook och Google är också lättillgängliga.

Om du letar efter en gratis VPN med stark kryptering, en strikt policy för inga loggar och ett gränssnitt som är lätt att navigera, är TunnelBear idealisk för säker, mobil surfning.

TunnelBear erbjuder en unik funktion som låter dig vitlista och svartlista vissa webbplatser.

Du kan använda formuläret på TunnelBears webbplats för att kontakta supportteamet, och de svarar dig via e-post. Jag fick ett svar inom 24 timmar. Det är inte riktigt livechatt, men ändå ett snabbt svar.

7. Speedify – Kanalbindning för att öka hastigheten

 • 2 GB gratis data varje månad
 • Servrar i 53 länder
 • Tillåter torrenting och P2P-delning
 • Kombinerar mobildata med WiFi för att öka hastigheterna
 • ChaCha 256-bitars kryptering
 • Fungerar med HBO GO och YouTube
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android

Speedify erbjuder 2 GB data gratis varje månad. Den har en dedikerad app för iOS som du helt enkelt laddar ner direkt till din iPhone eller iPad.

Det finns inget behov av att registrera dig för att använda gratis VPN, vilket innebär att personuppgifter, som din e-postadress, inte är länkade till ditt konto.

Du kan välja mellan servrar i 35 länder. Om du vill använda din VPN för torrenting kan du enkelt ändra alternativen så att Speedify ansluter dig till en torrentvänlig server.

Speedify kombinerar dina mobildata och din WiFi-anslutning för att öka din hastighet. Detta skickar din trafik två gånger och använder dubbelt så mycket mobil- och WiFi-data. Du kan dock ställa in tak på dina mobildata och WiFi så att din ersättning inte tar.

Anslutningarna är snabba och pålitliga. När jag anslöt till en server i ett annat land fick jag dock uppleva hastigheter under genomsnittet.

Under mina tester kunde jag inte låsa upp Netflix i USA, Storbritannien eller Kanada. Den kommer inte åt Hulu heller.

Det kan kringgå digital censur, eftersom jag kunde komma åt YouTube, Facebook och Google på begränsade platser.

Det erbjuder ChaCha 256-bitars kryptering för hög säkerhet. För iOS-enheter finns det också en inbyggd kill switch.

Speedifys huvudkontor ligger i USA, inom 5/9/14 Eyes Alliancejurisdiktion. Detta är dock inte ett hot mot din integritet eftersom Speedify har en strikt policy för att inte logga.

Du kan bara använda gratisabonnemanget på en av dina iOS-enheter.

8. Betternet – Dedikerad iPad och iPhone-app

 • 500 MB gratis data per dag
 • Dedikerad app för iOS-enheter
 • Tillåter torrenting
 • Tillförlitliga hastigheter
 • AES-126-CBC-bitars kryptering
 • Bra val för säker surfning
 • Fungerar med YouTube
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android, Chrome

Betternet erbjuder en dedikerad app för din iPhone eller iPad och du har 500 MB gratis data per dag. Det räcker för att surfa online i ungefär fyra timmar eller lyssna på 100 låtar.

Du kan bara ansluta till servrar i USA, så det finns ingen möjlighet att byta plats. Detta innebär att du inte kommer att kunna strömma brittiska plattformar, till exempel ITV Hub eller BBC iPlayer. Det kunde inte heller avblockera amerikanska Netflix under mina tester.

Faktum är att du ser en premiumbetalningsvägg när du försöker komma åt alla streamingwebbplatser.

Betternet tillåter torrenting, men det dagliga datataket på 500 MB innebär att du kanske inte kommer så långt.

Hastigheter var tillräckligt bra under mina tester för att surfa online någon mycket fördröjning.

Det gir anonymitet AES 256-bit kryptering. I Eyes Alliance har 5/9/14 Betternet hovedkontor i Canada. Men eftersom det inte registrerar din surfaktivitet är detta inte ett hot mot din säkerhet.

Den behåller partiella loggar, inklusive din IP-adress för hela sessionen.

Gratisversionen visar annonser i appen och information delas med annonsörer för att skräddarsy dessa annonser. Detta kan inkludera din ungefärliga plats och annan information, till exempel din trådlösa operatör.

Du kan bara ansluta en enhet till det kostnadsfria abonnemanget. Du kan inte heller komma åt livesupporttjänsten dygnet runt.

9. PrivateVPN – Obegränsad 7-dagars gratis provperiod

 • 7-dagars gratis provperiod
 • 86 servrar i över 63 länder
 • Dedikerade streamingservrar för Netflix och andra
 • 256-bitars AES-kryptering, automatisk kill switch och nollloggning
 • Supersnabba hastigheter och obegränsad data
 • 6 samtidiga anslutningar
 • Fungerar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub och mycket mer
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android

PrivateVPN är en premiumleverantör som erbjuder en 7-dagars gratis provperiod. Den har en dedikerad iOS-app som är lätt att installera och använda.

Den driver 86 servrar i över 63 länder, och du kan växla mellan platser så många gånger du vill. Det finns också dedikerade servrar för streamingwebbplatser, inklusive Netflix och Hulu.

Privat VPN erbjuder obegränsad bandbredd och data. Under mitt test fann jag att dess hastigheter är tillförlitliga, och jag kunde bläddra och strömma utan buffring eller fördröjning.

Jag kunde enkelt kringgå geografiska begränsningar och strömma Netflix, Hulu, BBC iPlayer och Amazon Prime Video. Det tillåter också torrenting.

Privat VPN erbjuder 256-bitars AES-kryptering, en automatisk kill switch, en nollloggningspolicy och IP-läckageskydd. Det finns också olika säkerhetsprotokoll att välja mellan, inklusive OpenVPN.

Du kan ansluta privat VPN på 6 av dina enheter samtidigt.

Om du behöver hjälp med installationen erbjuder PrivateVPN gratis fjärrsupport. Du kan också använda deras online biljettsystem och de kommer att svara dig via e-post.

Vad är catch with free VPN?What’s the Catch With Free VPN?

For sporadisk bruk kan en gratis VPN være flott – for eksempel att avblockera webbplatser som inte är tillgängliga i din region eller skydda dina data när du ansluter till offentligt WiFi. Även om det är fantastiskt att du kan göra allt det utan kostnad, är det viktigt att komma ihåg att använda en gratis VPN också har sina nackdelar.

säkerhet

En gratis VPN håller dig inte alltid så säker som du kan vara online. Vissa av dem har inte strikta policyer för att inte logga. Detta innebär att de kan ge din internetleverantör (ISP) och andra tredje parter tillgång till dina personuppgifter på begäran – raka motsatsen till vad en VPN ska göra.

Värst av allt är att vissa gratis VPN-tjänster använder föråldradkryptering , vilket inte håller dig säker. Vissa kan till och med gå så långt som att sälja dina privata data till tredje part.

Begränsningar

Gratis VPN-tjänster är vanligtvis ganska begränsade. Bandbredd och hastighetstak kan innebära att du faktiskt inte kan använda dem för streaming eller torrenting. Det betyder också att du vanligtvis upplever buffring och eftersläpning.

I vissa fall kommer du också att upptäcka att ditt serverval är begränsat, så att du inte kan ansluta till alla länder du vill ha.

kompatibilitet

Gratis VPN-tjänster är inte alltid kompatibla med iOS-enheter. Detta innebär att du kommer att kämpa för att hitta en gratis VPN som du kan installera på din iPhone eller iPad. Premium VPN erbjuder dedikerade appar så att du kan använda en VPN på flera enheter.

Hur vi testade och rankade dessa VPN-tjänster

Jag testade var och en av VPN-tjänsterna jag rekommenderar så att jag kan ge dig korrekt, beprövad information.

Jag använde resultaten av mina tester för att jämföra deras säkerhetsfunktioner, hastigheter och förmåga att strömma och torrenta. Jag tittade också på användarrecensioner och pratade med varje VPN:s kundsupportteam.

säkerhet

Jag rekommenderar bara gratis VPN som använder minst 128-bitars kryptering. 256-bitars är idealiskt, och det är säkerhetsnivån de flesta VPN-tjänster på min lista använder. Jag undersökte varje leverantörs sekretesspolicy och ställde frågor om kundsupport för att verifiera dess policy att inte logga.

Sedan körde jag ett DNS / IPv6-läckagetest på min anslutning för att se till att VPN maskerade min IP-adress korrekt.

hastighet

När jag var ansluten till varje VPN körde jag flera hastighetstester för att få en tydlig bild av hur snabbt det var under hög- och lågtrafikperioder.

Jag har bara inkluderat VPN-tjänster som är tillräckligt snabba för att strömma i standarddefinition, även om de flesta är tillräckligt snabba för att titta på högupplösta videor.

direktuppspelning

Efter mina hastighetstester kontrollerade jag varje VPN för att se vilka streamingwebbplatser det kunde avblockera. Gratis VPN-tjänster kan sällan avblockera tjänster som Netflix, så jag inkluderade en lista över streamingtjänster som var och en kan komma åt i mina kompatibilitetsguider.

Torrenting

Jag undersökte varje VPN: s webbplats och sekretesspolicy för att bekräfta om det tillät P2P-anslutningar.

Sedan, innan jag testade det själv, dubbelkollade jag att det har säkerhetsfunktionerna för att skydda mig medan jag torrentar. Jag körde ett annat läckagetest för att se till att det gömde min IP-adress, och sedan använde jag den för att dela några filer med mina vänner via P2P.

Vanliga frågor och svar

Fungerar min iOS VPN med mina andra enheter?

De flesta gratis VPN-tjänster erbjuder bara appar för stationära och bärbara datorer.

Att erbjuda en tjänst gratis innebär ofta att det inte finns några resurser att investera i att bygga nya appar.

De kostnadsfria VPN-tjänsterna på min lista erbjuder appar för iOS och andra större plattformar. Jag har inkluderat en kompatibilitetsguide med varje tjänst så att du kan kontrollera om det fungerar på dina andra enheter.

Behåller dessa gratis VPN-leverantörer loggfiler?

De gratis VPN-tjänster jag har rekommenderat lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Vissa för loggar som rör dina sessionstider och ungefärlig plats. Den här informationen används för att övervaka serverns prestanda och i vissa fall leverera annonser.

Påverkar en VPN hastighet?

De flesta kostnadsfria VPN-tjänster begränsar din bandbredd, och vissa saktar medvetet ner din anslutningshastighet, vilket leder till fördröjning och buffring.

Premium VPN erbjuder obegränsad bandbredd och blixtsnabba servrar som garanterar supersnabba anslutningar, oavsett var du ansluter

Slutsats

Även om gratis VPN-tjänster kan erbjuda mycket när det gäller service, bör onlinesäkerhet aldrig tas lättvindigt. Du får vad du betalar för, och din integritet är värt investeringen.

Många premium VPN erbjuder gratis provperioder och pengarna tillbaka-garantier, så att du kan testa deras tjänster under en kort tid gratis.

Om du frestas av en premium VPN, kolla in vår guide till de 10 bästa VPN-tjänsterna för iOS. Dessa VPN-tjänster erbjuder maximal säkerhet, blixtsnabba hastigheter, stora globala nätverk och alla de bästa funktionerna för streaming och surfning.